+389 (0)31 452 282
English
Издвојуваме
ЗА EXIDEJUNIOR

Ексајд-Јуниор (Exide-Junior) ДОО е основана во 2009 година во соработка со Exide Technologies Inc. и е генерален увозник на најголемиот светски акумулаторски бренд Exide за Република Македонија.
Фирмата поседува сопствен, модерно опремен, деловен и магацински простор во индустриската зона "Вера Которка" во Куманово.

За задоволување на потребите на сите заинтересирани, Ексајд-Јуниор има широко развиена дистрибутивна и сервисна мрежа која ги опфаќа сите градови низ земјата

Автомобилската индустрија наложува се поголеми барања пред производителите на акумулатори. Обичните оловни акумулатори се помалку одговараат на овие потреби. Exidе располага со пет нови сопствени центри за развој, каде е изразена технологијата, која со години однапред ќе ги одреди главните патокази на светкосто производство на акумулатори.

Exide акумулаторите располагаат со:
- Mеханичка компакност во однос на резонантната отпорност
- Потрошувачка на вода
- Само празнење
- Отпорност на препунување
- Отпорност на висока температура
- Мембраниски лавиринт на чепови

Exide низ цифри:
- 31% од светскиот пазар на акумулатори
- 63% автомобили, 37% индустриски инсталации
- 52% продажби во Европа, 44% во Северна Америка и Азија, 4% во останатите региоин
- 50 милиони продадени акумулатори во 2004 година
- 2,4 милијарди US долари приход годишно

Акумулаторите на Exide се користат за првично вградување во следниве светски автомобилски брендови:
BMW, MERCEDES-BENZ, CHRYSLER, CITROEN, FIAT, FORD, GM, JOHN DEERE, HONDA, MACK, MAZDA, MITSUBISHI, NEOPLAN, NISAN, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, TOYOTA, VOLKSWAGEN

ДОО Ексајд-Јуниор
Индустриска зона "Вера Которка"
1300, Куманово, Македонија
Тел: + 389 31/452-282
Моб: +389 71/357-876
Факс: +389 31/452-283
Е-маил: exide.junior@gmail.com